042-29 09 00 info@angelique.se

microneedling Helsingborg

av | nov 14, 2017

Microneedling i Helsingborg Hudföryngring

REDUCERAR FINA LINJER, RYNKOR, AKNE, ÄRR OCH PIGMENTERINGAR

Microneedling i Helsingborg |Hudföryngring
Microneedling i Helsingborg |Hudföryngring
Microneeling reducerar rynkor, ärr, pigmenteringar

Vad är microneedling? 

Microneedling är en metod som används för att strama åt, lyfta och föryngra huden.  Microneedling baseras på hudens naturliga förmåga att reparera sig själv när den utsätts för en fysisk skada som skärsår, brännskada, skrubbsår etc. Omedelbart efter en skada sätter vår kropp igång läkningsprocessen och nybildning av kollagen påbörjas. Med microinjector som gör 250 pulser/sek skapar vi 3000 små ytlig microkanaler i huden/sek, dvs en  kontrollerad skada i huden med 12 tunna nålar.  I dessa microkanaler förs också en lågmolekylär hyaloronsyra ner som ökar fukthalten i huden samtidigt som microkanalerna och serumet tillsammans stimulerar TGF olika tillväxtfaktorer som nybildar ett tätare collagen än det tidigare. Den avancerade tekniken främjar nybildning av kollagen på samma sätt som fraktionerad laserbehandlingar men utan de biverkningar som laser har. Microneeeling orsakar mindre trauma och mindre skador på huden än traditionella rollersystem och är därför nästan smärtfri och utan obehag. Vi använder sterila engångsnålar och möjligheten att justera nåldjupet gör att vi kan skräddarsy behandlingen för varje ändamål. Behandlingen tar ca 20-30 min beroende på storleken av det behandlande området. För att du skall få optimalt resultat av behandlingarna, och för att unvika oönskade reaktioner med olika ingrediernser som skall undvikas i samband med microneedlingarna är vi noga med att du under behandlingsperioden endast använder de produkter som vi rekommenderar i kombination med microneedlingen. 

Utvecklingen går vädligt snabbt, och idag vet man ännu mer om microneedling än för bara några år sedan. Jag har arbetat med microneedling sedan 2014, men har nyligen uppdaterat mina kunskaper ytterliggar genom en vidareutbildning (MIMASS, Stockholm, Januari- 20) med det senaste rönen inom microneedling.

 

 

 

VAD KAN BEHANDLAS MED MICRONEEDLING?

 

 Microneedling kan avsevärt förbättra och reducera dessa tillstånd:

 • Minimera fina linjer och rynkor
 • Reducera acne- och operationsärr samt ärr från tex brännskador
 • Reducera hyperpigmenteringar, solskadad hud samt sträckmärken (striae), hudbristningar på kroppen.
 • Skintightning, uppstramande av slapp hud
 • Reducera rodnad vid rosacea
 • Förbättra torr och känslig hud
 • Milier

 

VEM BÖR INTE BEHANDLAS MED MICRONEEDLING?

 • Om du får keloida(upphöjda) ärr
 • Om du har historia av herpes.
 • Akut infekterad hud
 • Om du behandlas med blodförtunnande medicin, strål-, cellgiftbehandling, vissa mediciner
 • Diabetes vid svårinställt blodsocker
 • Om du ammar eller är gravid
 • Om du ätit aknemedicin roacutane de senaste 6 månaderna
 • Om du nyligen gjort botox eller fillers (14 dagar)

 

JÄMFÖRELSE MICROINJECTOR OCH MANUELL ROLLER:

 

Microneedling nålarna är extremt tunna och penetrerar huden vertikalt , hålen blir mindre än med manuell roller. Olika områden kräver olika nåldjup för bästa resultat. En roller har endast ett nåldjup. Det är också svårare att behandla runt ögon och näsa med roller. Rollerns nålar är konform ade och gör onödigt stora hål i huden samtidigt som den orsakar rispor på huden som leder till onödig smärta och obehag. 

 

Bilden visar roller vs microinjector

 

 

 

Vilket resultat kan jag förvänta mig?

Detta är väldigt individuellt. Det är många olika faktorer som avgör det slutliga resultatet. Dels är det hudens egna förutsättningar, dels beror det på hur mycket man kan stimulera fibroblastern att producera mer collagen. Än äldre hud har färre fibroblaster som producerar collagen än en yngre hud, därför kan det vara svårare att få samma resultat. Man kan inte förvänta sig att ”trolla bort” rynkor och fina linjer helt, däremot kan man genom att kontinuerligt stimulerar fibroblastern med tex microneedling och kemiska peelingar bibehålla en föryngrad och balanserad hud, genom att huden inte blir tunn lika snabbt som annars är en del av den naturliga åldrandeprocessen. Antalet behandlingar, vilka produkter man använder direkt efter behandlingarna för att stimulera frisättningen ännu mer av TGF, och EGF, tillväxtfaktorer när de är som mest verksamma upp till en vecka efter behandlingstillfället. Nåldjupet och intervallet mellan behandlingarna är också av stor betydelse för resultatet. I behandlingarna använder vi produkter med tillväxtfaktorer som ökar collagenproduktionen tillsammans med en lågmolekylär hyaloronsyra för bättre penetration av produkten i behandlingen.

 

Hur många behandlingar krävs?

Det går inte att säga eftersom det varierar från person till person samt vilket hudtillstånd som behandlas men allt från 3-6 behandlingar med ca 4 veckors mellanrum. Rekommenderat är också att göra en underhållsbehandlingar var 6:e månad för att behålla effekten och resultatet i huden. Som regel krävs det ett par behandlingar innan du börjar kunna se en förbättring. Full effekt får du efter 4-6 månader eftersom nybildning av kollagen och elastin är en långsam process. Det är viktigt att dina förväntningar är realistiska och att du förstår behandlingens begränsningar. Flera behandlingar är oftast nödvändiga för att uppnå önskat resultat.

 

Hur går en behandling till?

Huden rengörs ordentligt och förbereds för behandlingen. Under behandlingen applicerar vi ett serum som är specialanpassat för just microneedling, som innehåller olika EGF:er tillväxtfaktorer för att stimulera collagen men också för att arbeta på tex pigment – GLOW, anti-age- TIGHT, eller antiinflammatoriskt och lugnande på tex rosacea och akne – REFRESH. Serumet förs ner i huden med hjälp av nålarna. Pennan med den sterila engångskassetten med nålarna förs över huden i ett speciellt mönster. En rodnad uppstår och indikerar att vävnaden stimulerats korrekt. Nu stimuleras den naturliga reperationen med kollagentillväxt som följd. Vi avslutar behandlingen med en härligt kylande, lugnande och fuktgivande sheetmask och sedan avslutar vi med dagcreme och solskydd.

 

Hur känns det?

Det upplevda obehaget vid behandlingen är mycket individuellt och beror på vilka områden som behandlas och använt nåldjup. Panna och näsrygg är känsligare än kinder och hals. Om man vet att man är känslig rekommenderas man att använda en bedövande salva som köps på apoteket, och appliceras 45-60 minuter innan behandlingen. Rodnad, kliande och svullnad är normala reaktioner vid läkningsprocessen och varar sällan längre än ett dygn. Behandlingen utförs med sterila nålar som gör en allergisk reaktion i det närmaste omöjlig. men vid behandlingen används ofta en mängd olika preparat som kan ge allergiska reaktioner, därför är vi väldigt noga med att ni följer de eftervårdande rekommendationer vi ger av produkter som är anpassade för att kunna kombineras med microneeling, och att ni även följer de efterföljande råden som ni får vid behandlingstillfället. 

 

BEHANDLINGAR:

 

Hudföryngring – Rejuvenation

Här är målet att minimera fina linjer och rynkor och att strama till huden. Dock måste man ha realistiska förväntningar, eftersom vi inte kan reducera rynkor och fina lijer helt, men vi kan sakta ner åldrande processen lite genom att stimulera collagen och elastin för en fastare och mer vital hud. Behandlingen ger även huden en fin och fräsch lyster. Vi använder serum anpassade för att stimulera collagen och tighta till. Resultatet är väldigt individuellt. Faktorer som spelar in är ålder, eftersom man har färre fibroblasters (producerar collagen) som kan stimuleras ju äldre man blir. En kur på 3-6 behandlingar rekommendras samt rekommenderade hemvårdsprodukter för maximal stimulans av collagenet. Efter en kur rekommenderas en behandling var 6:e månad för att underhålla resultatet. 

 

 Före och efter 3 behandlingar  

Acneärr – Hudbristningar

Behandling med microneeling kan avsevärt förbättra ärrens utseende. Mikronålarna genererar nytt kollagen och elastin, en annan fördel är tillkomsten av nya kapillärer som ökar blodcirkulation i området vilket i sin tur förbättrar hudkvaliten. Nålarna bryter upp den fibrösa ärrvävnaden rent fysiskt vilket stimulerar tillväxten av ny frisk vävnad. Det finns idag många både ablativa och non-ablativa behandlingsmetoder som skadar epidermis. Microneeling behåller huden intakt och ger en snabbare läkning och mindre obehag. Dessa behandlingar kommer inte att kunna ta bort ärren helt men många gånger sker en stor förbättring och synligheten av ärren minskas avsevärt. Hur många behandlingar? Ca 6 behandlingar med 4 veckors mellanrum. Full effekt fås först efter 4-6 månader eftersom nybildningen av kollagen är en långsam process. Viktig är att du följer de rekommendationer vi ger på eftervårdande produkter som du behandlar med hemma under behandlingsperioden för att minimera risker för hudirritationer orsakande av tex parfym, konserveringsmedel, eller ingredinerser med irriterande syror osv, men även för att du skall få maximalt resultat av behandlingarna. Produkterna vi använder i samband med microneeling är anpassad för att kunna användas tillsammans med dessa kurer. Det följer även lite rekommendationer på vad du skall undvika första veckan efter behandlingen . 

 Akneärr och Pigmentering

] 

Före och efter

Pigmenteringar

Pigmenteringar kan orsakas av en kombination av hormoner och solens uv-strålar som vid tex melasma, men man kan även få det i akneärr – post inflammatorisk hyperpigmentering. En äldre hud har också lättare för att få pigmenteringar pga att melanocyterna som producerar pigmentet melanin, klibbar ihop sig och kan skapa ansamlingar av melanin som blir pigmentfläckar. En solskadad hud har också pigmentfläckar orsakade av solens uv-strålar. Det är därför väldigt viktigt att använda solskydd året runt för att undvika både elakartade hudförändringar som tyvärr ökar väldigt mycket, men även för att undvika pigmentförändringar och en förtidigt åldrad hud (rynkor) solens uv-strålar står för 80 % av nedbrytningen av collagen. Även om det är molnigt eller vinter så tar faktiskt uv-strålarna ändå. Tänk även på att snö reflekterar UV-strålarna, så också viktigt att ha solskydd en fin vinterdag. Pigmenteringar är ganska svåra att få bort, men man kan oftast reducera dem med microneedling och kemiska peelingar eller en kombination. Det som har betydelse för resultatet är hur djupt ner i huden pigmenten ligger, djupare desto svårare. Kräver fler behandlingar och i kombination av avsedda hemvårdsprodukter som hjälper till att arbeta på pigmenten. 3-6 behandlingar rekommenderas, det kan även med fördel kombineras med kemiska peelingar. 

 

Hudbristningar/Sträckmärken

Målet med behandling av hudbristningar med skinpen är att bryta linjerna och stimulera den underliggande huden att bilda kollagen.i samband med behandlingen används en kräm med en effekt på hudbristningar. Realistiskt kommer du aldrig att kunna ta bort hudbristningar helt men du kommer att kunna minimera synligheten av dessa. Hur många behandlingar? Ca: 6-8 med 5-6 veckors mellanrum. Full effekt fås först efter 4-6 månader eftersom nybildningen av kollagen är en långsam process. Kan microneeling ta bort strier helt? Sällan till 100% men det kan bli avsevärt mycket bättre. Metoden är mycke effektiv och minimerar dina sträckmärken genom nybildning av kollagen. Det finns tyvärr ingen metod som garanterat tar bort dessa till 100%.

]  

 

HUR KOMMER JAG ATT SE UT EFTER EN BEHANDLING?

Din hud visar rodnad och kan kännas lätt irriterad ungefär som om du blivit litet bränd av solen. Huden kommer också att kännas lite torrare än vanligt. Efter behandlingen rekommenderar vi återfuktande samt anpassade produkter för just det hudtillstånd du behandlas för. Detta skyndar på processen att återställa hudens barriärfuktion, samt optimerar resultatet för det hudtillstånd du behandlas för. Redan dagen efter kan du sminka dig som vanligt men en viss rodnad kommer att finnas kvar i någon dag till. I vissa fall kan du fjälla lätt efter 3-4 dagar. 

 

ENSTAKA BEHANDLINGAR FÖR UPPFRÄSCHNING

(Om du önskar delbetala, så finns det möjlighet att välja det via Klarna när du bokar.) 

Priser:  

1 område 35 min 995 kr,  ögon, mun, hals, decolltage

2 områden 45 min 1895  kr ögon, mun, hals, decolltage

Helt ansikte 45 min 1995 kr 

Ansikte+hals 55 min 2695 kr 

Ansikte+hals+decolltage 60 min 3495 kr 

Händer 35 min 1495 kr 

KURER . För optimalt resultat krävs oftast en kur med 3-6 behandlingar.  Vid kurbehandlingar på minst 3 behandlingar ger vi 20 % rabatt. Detta rekommendrar vi vid önskan att reducera rynkor, acneärr, ärr, pigmenteringar, samt sträckmärken. 

 

KUR ANSIKTE

 

3 BEHANDLINGAR MED 20 % RABATT= 4788 kr (Ord 5985 kr)

6 BEHANDLINGAR MED 20%  RABATT= 9576 ( Ord 11970 kr) 

 

KUR ANSIKTE+HALS

3 BEHANDLINGAR MED 20% RABATT= 6468 KR (ORD 8085 KR)

6 BEHANDLINGAR MED 20 % RABATT= 12936 KR (ORD 16170 KR)  

 

KUR ANSIKTE+HALS+DECOLLTAGE 

3 BEHANDLINGAR MED 20% RABATT= 8388 KR (ORD 10485 KR) 

6 BEHANDLINGAR MED 20 % RABATT= 16776 KR (ORD 20970 KR)  

 

KUR HUDBRISTNINGAR, STRÄCKMÄRKEN REK 6-8 BEHANDLINGAR

Ärrbehandling samt strier, kontakta oss för kostnadsförslag beroende på hur stort område samt hur många behandlingar. Ca priser: 

 

MAGE ALT. LÅR-STRÄCKMÄRKEN-STRIAE, ca priser:

1 BEHANDLING 2495 KR 

KUR OM 3 BEHANDLINGAR MED  20% RABATT=  5988 KR (ORD 7485 KR) 

KUR OM 6 BEHANDLINGAR MED 20% RABATT= 11976 KR (ORD 14970 KR) 

Öppettider

Mån - Jämn vecka: 11-19
Mån - Ojämn vecka: stängt

Tis - Jämn vecka: 11-19
Tis - Ojämn vecka: 11-19

Ons - Jämn vecka:  10-16
Ons - Ojämn vecka: 11-19

 

Tor - Jämn vecka: 11-19
Tor - Ojämn vecka: 11-19

Fre - Jämn vecka: 10-17
Fre - Ojämn vecka: 10-17

Lör - Jämn vecka: 10-15
Lör - Ojämn vecka: stängt

Sön - Jämn vecka: stängt
Sön - Ojämn vecka: stängt