042-29 09 00 info@angelique.se

Skinpen microneedling

av | nov 14, 2017

SKINPEN- MICRONEEDLING I HELSINGBORG

MICRONEEDLING / CIT- COLLAGEN INDUCTION THERAPY -KOLLAGENSTIMULERANDE BEHANDLING FÖR DIG I HELSINGBORG

Collagen Induction Therapy är processen då kroppens naturliga respons på läkning sätts igång för att öka mängden kollagen och elastin i huden.

https://shrbloggen.wordpress.com/2016/01/12/mikroneedling/

SKINPEN är en revolutionerande microneedling apparat som används för att strama åt, lyfta och föryngra huden. SKINPEN konceptet baseras på hudens naturliga förmåga att reparera sig själv när den utsätts för en fysisk skada som skärsår, brännskada, skrubbsår etc. Omedelbart efter en skada sätter vår kropp igång läkningsprocessen och nybildning av kollagen påbörjas. SKINPEN är ett system som medvetet skapar ytliga mikrosår. Tekniken består av 12 nålar som perforerar huden med snabba vertikala rörelser. När man flyttar Skinpen över huden, och därmed gör ett antal fina hål i huden, stimuleras huden att bilda nytt kollagen. I dessa mikrokanaler kan hudvårdsprodukter tränga in upp till 400% mer effektivt i huden. Den avancerade tekniken främjar nybildning av kollagen på samma sätt som fraktionerad laserbehandlingar men utan de biverkningar som laser har. SkinPen orsakar mindre trauma och mindre skador på huden än traditionella rollersystem och är därför nästan smärtfri och utan obehag. Vi använder sterila engångsnålar och möjligheten att justera nåldjupet gör att vi kan skräddarsy behandlingen för varje ändamål. Behandlingen tar ca 20-30 min beroende på storleken av det behandlande området. För de olika typerna av behandling rekommenderas produkter för efterbehandling hemma för optimalt resultat.

VAD KAN BEHANDLAS MED SKINPEN?

  • SkinPen Microneedling kan avsevärt förbättra och reducera dessa tillstånd:
  • Minimera fina linjer och rynkor
  • Reducera acne- och operationsärr samt ärr från skador, brännskador
  • Reducera hyperpigmenteringar, solskadad hud samt sträckmärken (striae)
  • Skintightning, uppstramande av slapp hud
  • Reducera rodnad vid rosacea
  • Förbättra torr och känslig hud
  • Milier

JÄMFÖRELSE SKINPEN OCH MANUELL ROLLER:

SkinPen Microneedling nålarna är extremt tunna och penetrerar huden vertikalt , hålen blir mindre än med manuell roller. Olika områden kräver olika nåldjup för bästa resultat. En roller har endast ett nåldjup. Det är också svårare att behandla runt ögon och näsa med roller. Rollerns nålar är konform ade och gör onödigt stora hål i huden samtidigt som den orsakar rispor på huden som leder till onödig smärta och obehag. S kinPen nålarna är extremt tunna och penetrerar huden vertikalt, hålen blir mindre än med man uell roller, och minimerar därmed också risken för infektion.

Bilden visar roller vs Skinpen

Hur många behandlingar krävs?

Det går inte att säga efterom det varierar från person till person samt vilket hudtillstånd som behandlas men allt från 3-8 behandlingar. Rekommenderat är också att göra underhållsbehandlingar för att behålla effekten och resultatet i huden. Normalt krävs 3-5 behandlingar med ca 2-4 veckors mellanrum. Som regel krävs det ett par behandlingar innan du börjar kunna se en förbättring. Full effekt får du efter 4-6 månader eftersom nybildning av kollagen är en långsam process. Det är viktigt att dina förväntningar är realistiska och att du förstår behandlingens begränsningar. Flera behandlingar är oftast nödvändiga för att uppnå önskat resultat.

Hur går en behandling till?

För kunder som är känsliga kan en bedövande salva appliceras 45 min innan behandlingen. Denna finns att köpa på apoteket. Sedan rengörs huden noggrant och förbereds för behandling. Vi applicerar också en fuktgivande hyaloronsyra serum, som nålarna sedan kommer penetrera ner i huden så att den aktiva substansen kommer ner i huden och får maximal effekt. Pennan med den sterila engångskassetten med nålarna förs över huden i ett speciellt mönster. En rodnad uppstår och indikerar att vävnaden stimulerats korrekt. Nu stimuleras den naturliga reperationen med kollagentillväxt som följd.

Hur känns det?

Det upplevda obehaget vid behandlingen är mycket individuellt och beror på vilka områden som behandlas och använt nåldjup. Panna och näsrygg är känsligare än kinder och hals. Om man vet att man är känslig rekommenderas man att använda en bedövande salva som köps på apoteket, och appliceras 45-60 minuter innan behandlingen. Rodnad, kliande och svullnad är normala reaktioner vid läkningsprocessen och varar sällan längre än ett dygn. Behandlingen utförs med sterila nålar som gör en allergisk reaktion i det närmaste omöjlig. men vid behandlingen används ofta en mängd olika preparat som kan ge allergiska reaktioner.

SKINPEN BEHANDLINGAR:

Antirynkbehandling –  Här är målet att minimera rynkor i specifika områden-typiskt runt munnen ögon och i pannan. Här används nålar som går djupare och här kanske rekommenderas bedövningssalva före behandling, bör användas i en kur på minst 4 behandlingar med minst en månad mellan behandlingarna. Effektens varaktighet kan variera från person till person men det är realistiskt att det är 1-2 år.

Rejuvenation /Hudföryngring – målet med behandlingen är att fräscha upp huden , ta bort fina linjer och reducera rynkor. i samband med behandlingen används ett aktivt serum som appliceras på huden vanligtvis hyaluron eller peptid serum som är fuktbevarande revitalisernade och stärkande. Antal behandlingar: Ca: 3-5 med 2-4 veckors mellanrum. Full effekt fås först efter 4-6 månader eftersom nybildningen av kollagen är en långsam process.

 

Acneärr – behandling med skinpen kan avsevärt förbättra ärrens utseende. Mikronålarna genererar nytt kollagen och elastin. en annan fördel är tillkomsten av nya kapillärer som ökar blodcirkulation i området vilket i sin tur förbättrar hudkvaliten. Nålarna bryter upp den fibrösa ärrvävnaden rent fysiskt vilket stimulerar tillväxten av ny frisk vävnad. Det finns idag många både ablativa och non-ablativa behandlingsmetoder som skadar epidermis. SKINPEN behåller huden intakt och ger en snabbare läkning och mindre obehag. Dessa behandlingar kommer inte att kunna ta bort ärren helt men många gånger sker en stor förbättring och synligheten av ärren minskas avsevärt. Hur många behandlingar? Ca: 6-8 behandlingar med 2-4 veckors mellanrum. Full effekt fås först efter 4-6 månader eftersom nybildningen av kollagen är en långsam process.

Hyperpigmentering –  Behandlingen ger begränsade resultat vid behandlinga av pigmentförändringar samt större porer.SkinPen kan med fördel kombineras med kemiska peelingar samt microdermabrasion för bästa resultat.

Hudbristningar/Sträckmärken –  målet med behandling av hudbristningar med skinpen är att bryta linjerna och stimulera den underliggande huden att bilda kollagen.i samband med behandlingen används en kräm med en effekt på hudbristningar. Realistiskt kommer du aldrig att kunna ta bort hudbristningar helt men du kommer att kunna minimera synligheten av dessa. Hur många behandlingar? Ca: 6-8 med 5-6 veckors mellanrum. Full effekt fås först efter 4-6 månader eftersom nybildningen av kollagen är en långsam process.

KAN SKINPEN TA BORT STRIAE/STRÄCKMÄRKEN HELT?

Sällan till 100% men det kan bli avsevärt mycket bättre. Metoden är mycke effektiv och minimerar dina sträckmärken genom nybildning av kollagen. Det finns tyvärr ingen metod som garanterat tar bort dessa till 100%.

HUR KOMMER JAG ATT SE UT EFTER EN BEHANDLING?

Din hud visar rodnad och kan kännas lätt irriterad ungefär som om du blivit litet bränd av solen. Huden kommer också att kännas lite torrare än vanligt. Efterbehandlingen rekommenderar vi återfuktande samt anpassade produkter för just det hudtillstånd du behandlas för, för att återställa hudens barriärfunktion så snart som möjligt igen samt behandlingsprodukter som optimerar resultatet. Redan dagen efter kan du sminka dig som vanligt men en viss rodnad kommer att finnas kvar i någon dag till. I vissa fall kan du fjälla lätt efter 3-4 dagar.

Tips! Lägg till EXTRA AMPULL, 100 kr i behandlingen för att stimulera collagen ännu mer effektivt. Finns olika efter behov. Fuktigivande, anti-age mfl. Högkoncentrerad fluid anpassad efter just din huds behöv. 8-10 ggr mer effektiv än serum. Köp med en 7 dagars kur hem och fortsätt efterbehandla hemma. 7 dagars kurer för hemmabruk från 240 kr

AMPOULE CONCENTRATES FP
Högdoserade koncentrat med direkt effekt för uppgradering av din hudvård
Exklusiv hudvård i sin mest koncentrerande form som än idag är hjärtat av BABORs behandlingar. Engångsdoser fullspäckade med småmolekylära ingredienser, perfekt förseglade i 2 ml sterila glasampuller. Hygieniskt och välbevarade ingredienser som ger aktiv hudvård. Varje gång en ampull knäcks så mättas huden med 2 ml aktiva ämnen som ger direkt effekt på huden. Vare sig du behöver en extra boost av fukt, vitaminkick eller en utslätande lifting effekt så finns en fluid som passar.

ENSTAKA BEHANDLINGAR FÖR UPPFRÄSCHNING

Priser:

Enstaka ärr 10 min 495 kr

1 område 15 min 745 kr

2 områden 30 min 945 kr

Decolltage 35 min 995 kr

Helt ansikte 45 min 1595 kr

Ansikte+hals 55 min 1995 kr

Ansikte+hals+decolltage 60 min 2495 kr

Händer 795 kr

KURER . För optimalt resultat krävs oftast flera behandlingar. Detta rekommendrar vi vid önskan att reducera rynkor, acneärr, ärr, pigmenteringar, samt sträckmärken. 

KUR ANSIKTE

3 BEHANDLINGAR 15% RABATT=  1356 KR/BEHANDLING (ORD 1595 KR)

6 BEHANDLINGAR 25 % RABATT= 1196 KR/BEHANDLINBG (ORD 1595 KR)

8 BEHANDLINGAR 30 % RABATT= 1117 KR/BEHANDLING (ORD 1595 KR) OPTIMATL VID DJUPARE RYNKOR OCH ACNEÄRR

KUR ANSIKTE+HALS+DECOLLTAGE

3 BEHANDLINGAR -15% RABATT= 2120 KR/BEHANDLING (ORD 2495 KR)

6 BEHANDLINGAR -25 % RABATT= 1871 KR/BEHANDLING (ORD 2495 KR)

8 BEHANDLINGAR  -30 % RABATT= 1746 KR/BEHANDLING (ORD 2495 KR)

KUR HUDBRISTNINGAR, STRÄCKMÄRKEN REK 6-8 BEHANDLINGAR

Ärrbehandling samt strier, kontakta oss för kostnadsförslag beroende på hur stort område samt hur många behandlingar. Ca priser:

MAGE ALT. LÅR-STRÄCKMÄRKEN-STRIAE, ca priser:

 1 BEHANDLING 2495 KR

KUR OM 3 BEHANDLINGAR – 15 %=  2120 KR (ORD 2495 KR)

KUR OM 6 BEHANDLINGAR – 20%= 1871 KR (ORD 2495 KR)

KUR OM 8 BEHANDLINGAR – 30 %= 1746 KR (ORD 2495 KR)