042-29 09 00 info@angelique.se

Plasmapen / Plasmalift Helsingborg

av | sep 21, 2022

Plasmapen PLAXEL+ i Helsingborg

senaste inom avancerad hudvård

Vad är plasmapen+?

Plasmapen+ är en icke-kirurgisk behandling där små impulser, plasmaljus, skapar en liten kontrollerad brännskda i huden som sedan stimulerar kollagenproduktionen som i sin tur  stramar upp huden. Metoden är väldigt effektiv för att strama upp och lyfta huden under och över ögonen, reducera rynkor samt strama upp hals och kinder. Plasmapen kan även  användas på kroppen som händer samt slapp hud på  magen. Plasmapen kan aldrig ersätta ett kirurgiskt lyft, men fördelarna med Plasmapen är att man ändå får vädligt fina resultat, med mycket snabbare återhämtning och till mycket mer förmånlig kostnad än ett kirurgiskt ingrepp.

Finns det skillnader på olika plasmabehandlingar?

Vi har valt att arbeta med den senaste tekniken inom plasmapenbehandlingarna, med  Plaxel +. Detta är en vidareutveckald metod av den traditionella plasmametoden, där de synliga prickarna är mindre synliga och behandlingen har snabbare återhämtingsperiod ca 3 dagar med Plaxel + gentemot den traditionella metoden som är ca 7 dagar. Resultatet blir det samma i slutändan, men det kan ta lite längre tid med Plaxel +. Det finns många olika Plasmapennor på maknaden. Vi är noga med att arbeta med en Plasmapenna med ”äkta plasmaljus” som känneteckas av ett ett lila ljus och fungerar med avstånd från huden. Detta medför mindre risker än med elektriska plasmapennor som är svårare att kontrollera hur djupt ner i huden de går.

Vad kan man behandla med Plaxel +?

Ögonlock

Under ögonen

Skrattrynkor

Rynkor i pannan, runt munnen, hals, kinder och decolltage

Akneärr

Bristningar, Striae

Slapp hud på tex, mage, bröst och rumpa

Hudflikar, åldersvårtor, och mindre leverfläckar

  

Hur många behandlingar krävs och vilka resultat kan jag förvänta mig?

Resultatet varierar från individ till individ. Faktorer som spelar in är ålder, hud typ, kvalitén på huden, vilken hudvård man har, men även hur man äter, sover mm. Vid kirurgiskt ingrepp skär man bort överflödig hud. Med Plaxel + jobbar man gradivis på att strama upp huden. Varje ”prick” blir en stimuleringspunkt för nybildande av kollagen. Har man en relativt fast hud kan det räcka med en behandling, men vanligtvis rekommenderas 2-4 behandlingar för att uppnå ett bra resultat.  

Vem passar behandlingen inte för?

Patienter som :

Behandlats med kortisoninjektioner vid behandlingsarean under den senaste månaden.

Cancer, sepciellt om man har drabbats av benmärgscancer (Hematopoietic).

Infektioner

Hepatit

Graviditet och ammande

Allergier mot vanliga bedövningsmedel

Vissa autoimmuna sjukdomar

Hudsjukdomar som resulterar i en onormal produktion av cellförökning

Keloidärr

Mörkare hudtyper (ej hudtyp 6)

Aktivt munsår

Om du har gjort BB Glow med järnoxider

GRÅ ZON

Rökare

Födelsemärken, skall kollas upp av läkare så att det är ofarligt.

Diabets (har försämrad sårläkning)

Cancer senaste året -läkre måste samtycka

Pacemaker – läkare måste samtycka

Allergi mot bedövninssalvor

Botox i området vänta 3-4 veckor

Fillers i morådet – vänta 8 veckor

Ögonsjukdomar -läkare måste samtycka

Epelepsi – läkare måste samtycka

Hjärtsjukdomar eller tillstånd – läkare måste samtycka

Gör behandlingen ont, och hur ser jag ut efter behandlingen?

Man lägger en bedövninssalva 45 min innan behandlingen. Vi rekommenderar att du vid konsultationen köper den hos oss för att sedan lägga på den 45 min innan du sedan kommer på behandlingen. Det kan kännas lite under behandlingen, men det är överkomligt. Efter behandlingen kan du bli lite röd och svullen. Svullnaden kan hålla i sig i de första dagarna för att sedan lägga sig. Under läkningsprocessen kan äve klåda uppstå, och då hjälper det att använda den återfuktande krämen som vi rekommenderar. Efter några dagar bildas även små sårskorpor som skall trilla av naturligt (man skall inte pilla bort dem) inom en vecka.

Vad Behöver jag tänka på efter behandlingen

Undvik kosmetiska produkter de första 3 dagarna. Rekommenderad vårdande kräm skall användas 2-3 ggr/dag första veckan för att återfukta huden samt att hjälpa huden att reparera sig. Efter ca 1 vecka kan du återgå till dina vanliga hudvårdsprodukter.  Solskydd med spf 50 skall användas i minst 6 veckor efter behandlingen för att undvika risk för pigmenteringar. Undvik dirketa värmekällor, dvs sol uv-strålning, bastu osv i minst två veckor. Var försiktig med att inte gnida av skorporna som bildas under de första dagarna. De faller av inom en vecka. Drick mycket vatten! Ta gärna extra tillskott av c-vitamin. Utöver frukost, lunch och middag behövs det 2-3 mellanmål varav ett sent kvällsmål. Både protein, fett och kolhydrater är byggstenar för kroppen och huden så ät en varierad kost och gärna lite extra proteinrikt, tex kött,fisk , ägg, tofu, bönor, mölk, yoghurt, kvarg, ost, skinka leverpastej och nötter.

Öppettider

Mån - Jämn vecka: 11-19
Mån - Ojämn vecka: stängt

Tis - Jämn vecka: 11-19
Tis - Ojämn vecka: 11-19

Ons - Jämn vecka:  10-16
Ons - Ojämn vecka: 11-19

 

Tor - Jämn vecka: 11-19
Tor - Ojämn vecka: 11-19

Fre - Jämn vecka: 10-17
Fre - Ojämn vecka: 10-17

Lör - Jämn vecka: 10-15
Lör - Ojämn vecka: stängt

Sön - Jämn vecka: stängt
Sön - Ojämn vecka: stängt